SENDİKAMIZ VAN BÖLGE BAŞKANLIĞI 2. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

SENDİKAMIZ VAN BÖLGE BAŞKANLIĞI 2. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

  • 31 Ağustos 2025, 10:29
  • 263 görüntülenme
  • 4 dk tahmini okuma süresi

Öz Finans İş Sendikası Van Bölge Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu Van'da gerçekleşti.

Tek liste olarak girilen seçimde Van Bölge Başkanı İlyas Alparslan delegelerin tam desteğini alarak yeniden başkan seçildi.

Van Bölge Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu divan başkanlığını Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı ve 19. ve 20. Dönem Milletvekili İbrahim Halil Çelik yaptı.

Açılış konuşması yapan Öz Finans İş Sendikası Van Bölge Başkanı İlyas Alparslan, "Van Bölge Başkanlığı olarak Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulunda görevli arkadaşlarımızla, Baş Temsilci, Temsilci, Kadın Komitemizle birlikte güçlü bir teşkilata sahibiz. Üyemize sırtımızı değil yüreğimizi dönüyoruz. Çünkü masa başında değil sahada çalışıyoruz. Van'ın sert kışı, Hakkari'nin sarp yolları, Bitlis'in geçit vermeyen dağları, Muş'un sisli sabahları, Ağrı'nın donduran soğuğu, Iğdır'ın geniş olması bize engel olmadı. Bölgemizde Ziraat ve Halk Bankası ile Ziraat Katılımda acılaşan 1000'e yakın üyemize 96 şubede ulaştık. Taleplerini dinledik, sıkıntılarını çözme gayretinde olduk."

 

VERGİ DİLİMLERİ DÜZENLENMELİ

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Vergi dilimleri ile ilgili bir düzenleme talep ettiklerini söyleyerek, "Hak-İş olarak vergi ve kesintiler ücretli kesimi mahvediyor. Bordro'da 146 bin lira maaş görülüyor kesintiler ile ancak elinize bu rakamın yarısı geçiyor. Nasıl oluyor da bunun Yüzde 50'si gidiyor. BU ülkedeki en iyi Kuyumcudan daha iyi vergi ödüyor ücretli kesim. Hiçbirinizin SGK borcu yok. Tıkır tıkır ödeniyor. Hak-İş bir çalışma yapıyor. Bizde bunu destekliyoruz. Yılbaşında aldığımız hiçbir maaşı yıl sonunda alamıyoruz. Kesintilerimiz Sadece vergide Yüzde 47'ye kadar çıkıyor. Birde SGK kesintisi var. Vergi dilimleri ile ilgili bir düzenleme talep ediyoruz."

 

TERÖRSÜZ TÜRKİYE OLACAK

Terörsüz Türkiye'nin yaşanacağı günlerin arifesindeyiz diyen Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı ve 19. ve 20. Dönem Milletvekili İbrahim Halil Çelik, "Erek dağından Nemrut dağına, Süphan dağından  diğer bütün dağlara bir savaşın bitmenin eşiğindeyiz. 50 yıldır düren bir savaş bitiyor. Kardeşlik ürünü Terörsüz bir Türkiye'yi inşallah başaracağız. O zaman ülkemiz 80 Milyon kişilik değil 150 Milyon kişilik büyük bir varlığa bütün imkanları ile sahip olacaktır. Ekonomik sorunlar içerisindeyiz bunu hepimiz biliyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu günlerde geçecek. Temennim budur."

Programa Öz Finans İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Ali Kılıç, İrfan Kemal Karatosun, Atıf Güdül, Saim Esken, Hak İş Konfederasyonu Van İl Başkanı Fatih Akdeniz, Öz Sağlık İş Sendikası Van Şube Başkan Yardımcıları Kadir Ermin ve Fatih Öztürkçü, Bankaların Şube Müdürleri, Delegeler ve misafirler katıldı.

YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ

Seçimler sonucunda Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Sinan Ufuk Atan, Mehmet Ferit Aktaş, Mustafa Kaplanca, Rüçhan Öztürkçü.

Denetleme Kurulu Üyeleri: Hasan Aydoğan, Ferit Şiringül, Erdal Ataman.

Disiplin Kurulu Üyeleri: Ahmet Uğur Kale, Nihal Dalga Beziş, İshak Ertuş.