ALPARSLAN İLE YÜCE, HAK-İŞ TÜRKİYE KADIN BULUŞMALARI VAN PROGRAMINA KATILDI

ALPARSLAN İLE YÜCE, HAK-İŞ TÜRKİYE KADIN BULUŞMALARI VAN PROGRAMINA KATILDI

  • 03 Şubat 2026, 15:42
  • 116 görüntülenme
  • 3 dk tahmini okuma süresi

HAK-İŞ Konfederasyonu 50. Yıl etkinlikleri kapsamında “Türkiye Kadın Buluşmaları'nın ikincisi “Dijital Çağda Yeni İstihdam Modelleri ve Örgütlenme” temasıyla Sendikamız Van Bölge Başkanı İlyas Alparslan ile Van Kadın Komitesi Başkanımız Nermin Yüce'nin katılımıyla gerçekleşti. 

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci’nin başkanlığında gerçekleştirilen programa Van başta olmak üzere Bitlis, Ağrı, Kars, Bingöl, Hakkâri, Siirt, Muş, Batman, Iğdır, Şırnak illerinden Hak-İş'e bağlı sendikaların Şube Başkanları ile Kadın Komitesi üyeleri katıldı.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 50. kuruluş yıldönümümüzün gurur, onur ve heyecanını yaşadığımızı ifade eden Değirmenci, HAK-İŞ’in yarım asırlık mücadelesinin çalışma hayatında güçlü bir duruş ve köklü bir irade ortaya koyduğunu belirtti. Değirmenci, HAK-İŞ’in bugün tüm işkollarında örgütlü, üye sayısını 1 milyona doğru emin adımlarla ilerleten ve çalışma hayatının vazgeçilmez aktörlerinden biri haline gelen bir konfederasyon olduğunu vurguladı.

Değirmenci, dijitalleşme ve yeni istihdam modellerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, dijital dönüşümün çalışma hayatını köklü biçimde etkilediğini belirtti. Yapay zekâ, otomasyon ve Endüstri 4.0 uygulamalarıyla birlikte üretim süreçlerinin hızla değiştiğine dikkat çeken Değirmenci, bu sürecin verimlilik ve performans artışı sağlamakla birlikte, güvencesiz istihdam ve sosyal koruma risklerini de beraberinde getirdiğini ifade etti.

“Kadınların Dijital Becerilere Erişimi ve Teknoloji Temelli Mesleklerdeki Varlığı Artırılmalıdır”

Uzaktan ve esnek çalışma modellerinin yaygınlaşmasının özellikle kadın çalışanlar üzerinde yeni sorun alanları oluşturduğunu vurgulayan Değirmenci, “Dijital dönüşüm sürecinin, kadın emeğini koruyan, güçlendiren ve eşitsizlikleri derinleştirmeyen bir politika penceresinden yönetilmesi, büyük önem taşımaktadır” dedi. Değirmenci, kadınların dijital becerilere erişiminin artırılmasının ve teknoloji temelli mesleklerde daha fazla yer almalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 50. Yıl etkinliklerimiz kapsamında Van'da gerçekleştirdiğimiz Türkiye Kadın Buluşmalarında 9 ayrı masada kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri alanında uzman akademisyenler, sendikacılar ve temsilcilerin katılımıyla kapsamlı şekilde ele alındı.